Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Време е за празник – Фестивал на кестена 2016 г.

14.10.2016
Категория: Актуално

 

Елате да празнуваме заедно на пъстроцветния и живописен „Фестивал на кестена” в село Коларово, община Петрич на 15 октомври 2016 г.

Тази година е петото издание на Фестивала, което обещава да бъде най-богатото и разнообразно, съпроводено с много веселие, вкусотии, музика, танци и редица съпътстващи събития.


Фестивалът ще започне в 14.00 часа с представяне на местните традиции и вкусната беласишка кухня, която ще откриете из шатрите на подгорските села. Освен печени кестени ще има и други типичните за района ястия, приготвени с много обич и майсторлък от хората на Беласица. Тази година ще състои и „Дегустация с изненада“. Отново ще има и участници от Македония.

Посетете щанда на Българска фондация Биоразнообразие и ще научите интересни факти за чудните кестенови гори и за дивите обитателите на Беласица – една от най-малко познатите планини в България. За децата сме подготвили специални изненади. Те ще се впуснат в приключение по следите на някои от най-потайните животни в Природен парк „Беласица“ и сами ще могат да направят модели и маски на някои от тях.

Любителите на пешеходния туризъм ще могат да се включат в преход по туристически маршрут „Животът на кестена“. Преходът ще започне в 16.00 часа, пред шатрата на Българска Фондация Биоразнообразие.

На сцената на Фестивала ще се насладите на етно ревю, музикално-танцова програма, а в сградата на Дирекция на Природен парк „Беласица“ ще проведе „Оро на дворо“ – разучаване на народни танци, етнографска изложба, прожекции на филми за планината и още.
Като част от програмата на Фестивала, в неделя (16 октомври) ще се проведе и туристическият преход „Чудните водопади на Беласица“ с участие и на гости от съседна Гърция.

Заповядайте, за всеки има по нещо. Пълната програма на събитието можете да изтеглите от Initiates file downloadТУК.

Фестивала на кестена се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица” с подкрепата на Българска фондация Биоразнообразие, Пирински туристически форум и община Петрич, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села и Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Петрич.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com